Svijet

Indoneziju pogodio novi jak zemljotres

Indoneziju pogodio novi jak zemljotres
Foto: Tanjug/AP | Indoneziju pogodio novi jak zemljotres

DŽAKARTA - Još jedan jak potres pogodio je indonezijski grad Palu u utorak ujutro po lokalnom vremenu, nakon katastrofalnog podrhtavanja tla i cunamija koji su krajem prošlog mjeseca, prema trenutno raspoloživim podacima, odnijeli gotovo dvije hiljade ljudskih života.

Zemljotres jačine 5,2 stepena zabilježen je u 4.15 sati ujutro po lokalnom vremenu (22.15 sati u ponedjeljak naveče po srednjoevropskom vremenu) pet kilometara sjeveroistočno od otoka Sulavesija, na dubini od 10 kilometara, kazao je portparol državne agencije za krizne situacije Sutopo Nugroho, prenosi "Index.hr".

“Činilo se na pet sekundi da je potres snažan”, kazao je Nugroho, dodajući da je nastala panika, ali da nema izvještaja o šteti.

Ljudi su u strahu istrčali iz svojih kuća, pripovijeda stanovnik Palua Taufan.

“Svi su još traumatizovani zbog ranijih zemljotresa”, dodaje.

U potresu i cunamiju koji su 28. septembra pogodili Palu i druge dijelove pokrajine Središnji Sulavesi stradalo je 1.948 ljudi, objavila je agencija za krizne situacije.

Dužnosnici strahuju da je u nekoliko urušenih četvrti zatrpano još nekoliko stotina, a možda i nekoliko hiljada ljudi, čije su kuće zbrisane s lica zemlje u potresu jačine 7,4 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije