Svijet

Pratite nas na Google news

Iran: Američki nosači su u dometu naših raketa

Iran: Američki nosači su u dometu naših raketa
Foto: Ilustracija | Iran: Američki nosači su u dometu naših raketa
Agencije

TEHERAN - Komandant iranske Revolucionarne garde je izjavio da su američke baze i nosači aviona u dometu iranskih raketa.

Komandant je to objavio samo dan pošto su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Teheran, dronovima napali najveće saudijsko naftno postrojenje.

"Svi bi trebalo da znaju da su sve američke baze i njihovi nosači aviona na udaljenosti do 2.000 kilometara od Irana u dometu našših raketa “, rekao je general Amirali Hadžizadeh, a prenosi Rojters.

"Baza 'El Udejd', koja se nalazi Kataru, baza 'El Zafra', u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i jedan američki brod u Omanskom zalivu nalaze se na meti, a u slučaju odgovora Amerike, mi ćemo udariti na njih", navodi agencija 'Tasnim' izjavu Hadžizade, prenosi Sputnjik.

Novinska agencija Tasnim takode je citirala njegove riječi da je "Iran uvijek spreman za rat."

Prethodno su SAD za napade na saudijska postrojenja nafte okrivile Iran, jer podržava pobunjene Hute koji su preuzeli odgovornost za napade dronovima.

Ministarstvo spoljnih poslova Irana je okarakterisalo kao lažnu izvavu američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je izjavio da iza napada na naftne objekte u Saudijskoj Arabiji stoji Iran.

Jemenski pobunjenici Huti su 14. septembra preuzeli odgovornost za napade dronovima na pogone kompanije "Saudi Aramko". Huti su upotrijebili deset dronova za napade na naftne pogone i obećali su da će proširiti napade na Saudijsku Arabiju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije