Svijet

Pratite nas na Google news

Ispaljena raketa iz Pojasa Gaze ka Izraelu

Ispaljena raketa iz Pojasa Gaze ka Izraelu
Foto: Tanjug/AP | Ispaljena raketa iz Pojasa Gaze ka Izraelu
Srna

JERUSALIM - Iz Pojasa Gaze ispaljena je raketa ka Izraelu, ali nije pala na teritoriju te zemlje, saopštila je danas izraelska vojska.

U saopštenju se navodi da su aktivirane sirene za vazdušnu opasnost.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, niti je Izrael odgovorio vatrom.

Raketa je ispaljena samo nekoliko časova nakon što je Izrael otvorio dva granična prelaza sa Pojasom Gaze.

Izraelski i zvaničnici islamističke organizacije Hamas potvrdili su danas za američku novinsku agenciju Asošijeted pres da su prelazi Erez i Kerem Šalom danas otvoreni prvi put od početka sedmice.

Četiri Palestinca poginula su juče od izraelske vatre nakon što je više desetina hiljada ljudi učestvovalo u protestima duž granične ograde između Izraela i Pojsa Gaze.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije