Svijet

Italijani odobrili: Blaže kazne za one koji ubiju pljačkaše na svom posjedu

Italijani odobrili: Blaže kazne za one koji ubiju pljačkaše na svom posjedu
Foto: Ilustracija | Italijani odobrili: Blaže kazne za one koji ubiju pljačkaše na svom posjedu

RIM - Italijanski parlament odobrio je danas zakon kojim se omogućava sudijama da odrede blaže kazne ljudima koji ubiju pljačkaše na svom posjedu.

Kako prenosi Rojters, takozvana "legitimna odbrana" predstavlja pobjedu za Matea Salvinija, lidera krajnje desne stranke Liga, koja je prošle godine formirala vladu sa Pokretom pet zvezda.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, broj nasilnih zločina u Italiji opao je poslednjih godina, tako da se broj ubistava smanjio za 16,3 odsto u periodu od dvanaest mjeseci do avgusta 2018. godine, dok je broj oružanih pljački smanjen za 12,3 odsto.

Ipak, ministar unutrašnjih poslova i zamjenik premijera, Salvini i dalje drži taj problem visoko na listi svojih prioriteta i nudi javnu podršku ljudima kojima se sudi za pucanje na pljačkaše.

"Ovo je divan dan za Italijane", izjavio je Salvini, pošto je dokument proslijeđen Senatu. On je istakao da ljudi koji su napadnuti u svojim kućama, prodavnicama ili barovima konačno imaju zagarantovanu legitimnu odbranu, prenosi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije