Svijet

Iz Libana ponovo ispaljene rakete na Izrael

Iz Libana ponovo ispaljene rakete na Izrael
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija | Iz Libana ponovo ispaljene rakete na Izrael

TEL AVIV, BEJRUT - Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se danas na sjeveru Izraela i na dijelu Golanske visoravni koji je pod okupacijom te zemlje, saopštila je izraelska vojska.

Izvor iz libanskih snaga bezbjednosti rekao je da su sa teritorije južnog Libana ispaljene rakete prema Izraelu, prenosi Rojters.

U srijedu su tri rakete ispaljene iz Libana na izraelsku teritoriju, ali je izraelska vojska uzvratila artiljerijskom vatrom.

Izraelska vojska je potvrdila da su njeni avioni pogodili mjesta za lansiranje raketa u Libanu kao odgovor na projektile upućene sa libanske teritorije na Izrael.

Televizija Al Manar libanskog šiitskog pokreta Hezbolah saopštila je da su izraelski ratni avioni izveli dva napada u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice.

Granica dvije države je uglavnom mirna otkako je Izrael 2006. godine vodio rat protiv Hezbolaha, ali manje palestinske frakcije u Libanu u prošlosti su sporadično vršile napade, uključujući dvije rakete lansirane prema Izraelu u julu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije