Svijet

Izraelci tvrde: SAD pripremaju bombardovanje Irana, rečeno nam je u UN

Izraelci tvrde: SAD pripremaju bombardovanje Irana, rečeno nam je u UN
Foto: Ilustracija | Izraelci tvrde: SAD pripremaju bombardovanje Irana, rečeno nam je u UN
N.N.

JERUSALIM - Američka administracija razmatra ideju bombardovanja iranskih objekata koji su povezani sa nuklearnim programom te zemlje, piše "Jerusalim post", pozivajući se na diplomatske izvore u UN.

"Radi se o forsiranom bombardovanju koje će imati jedan, konkretan cilj", navodi izraelski list riječi izvora.

U diskusiji o tom pitanju učestvuju visoki vojni zvaničnici, predstavnici Pentagona i savjetnici predsjednika SAD Donalda Tampa, navodi list.

Ta odluka je bila tema razgovora u Bijeloj kući i prije nedavne izjave Irana o povećanju proizvodnje uranijuma, navodi se u saopštenju.

Sam predsjednik Tramp, prema pisanju lista, ne pokazuje entuzijazam za vojno rješenje iranskog problema, ali ipak može da da svoj pristanak na savjet državnog sekretara SAD Majka Pompea.

Ranije je Iran saopštio da će u narednih 10 dana probiti ograničenje zaliha uranijuma koje su određene nuklearnim sporazumom Teherana sa svjetskim silama. Iran je upozorio da ima potrebu za obogaćenim uranijum do 20 odsto, što je samo korak od nivoa dovoljnog za izradu nuklearnog oružja. Teheran je već učetvorostručio proizvodnju nisko obogaćenog uranijuma i objavio da će povećati nivoe obogaćivanja uranijuma "na osnovu potreba zemlje".

(Sputnjik)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

Kurcšlag

Krajnje je vrijeme da Amerika poduzme konkretne vojne mjere protiv terorista Irana, Kine ali i Srbije koja sponzorira teroriste u Čikagu sa Telemahovim kapitalom!

Van

Izjava Irana je smišljena navlakuša za svetske policajce koji su raspamećeni i ne mogu da se odluče koga pre da bombarduju da li u, Iran, ili Venecuelu.

majstorsg

Nisu u Iranu Indijanci, treba imati muda pa ih napasti, a to sada Ameri nemaju.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije