Svijet

Izraelska avijacija bombarduje Pojas Gaze

Izraelska avijacija bombarduje Pojas Gaze
Foto: Ilustracija | Izraelska avijacija bombarduje Pojas Gaze

GAZA - Izraelska avijacija bombarduje objekte u Pojasu Gaze nakon masovnog granatiranja Palestinaca, saopštila je vojska Izraela.

Palestinski mediji javljaju o vazdušnom udaru po bazama "Islamskog džihada" koje su Izraelci optužili za lansiranje skoro 60 granata.

"Vojska Izraela sada djeluje u Pojasu Gaze. Otuda se čuju eksplozije", saopštila je pres-služba vojske.

Palestinska agencija SAFA saopštila da su izraelski avioni ispalili najmanje sedam raketa po bazama "Islamskog džihada" u južno  dijelu enklave.

Izraelska vojska je saopštila jutros da su se u tri navrata oglasile sirene za vazdušnu opasnost zbog vatre koja je na granična naselja otvorena iz palestinske enklave.

Sukobi duž granice eskalirali su u ponedjeljak kad je izraelski tenk napao graničarsko mjesto prilikom pokušaja dvojice Palestinaca da pređu granicu.

Ranije danas iz Gaze je otvorena vatra iz 28 minobacača, a većinu projektila oborila je izraelska vojska.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je Hamas za napad i najavio žestok odgovor.

Izraelska vojska saopštila je da su se u tri navrata oglasile sirene za vazdušnu opasnost zbog vatre koja je na granična naselja otvorena iz palestinske enklave.

Nasilne sukobe između palestinskih demonstranata i izraelske vojske na granici Izrael je opravdao sigurnosnom prijetnjom Hamasa, koji ohrabruje hiljade Palestinaca da nasilno prelaze granicu i napadaju izraelske snage.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije