Svijet

Javnost zgrožena: Selfi britanskog političara na mjestu masakra u Tunisu

Javnost zgrožena: Selfi britanskog političara na mjestu masakra u Tunisu
Javnost zgrožena: Selfi britanskog političara na mjestu masakra u Tunisu

Britanski političar Amran Husain izazvao je burne rekacije na društvenim mrežama, kada je postavio fotografije sa mjesta gdje je prije par dana ubijeno 38 ljudi.

Amran Husain odlučio je da se slika ne mjestu gdje je izvršen masakr i gdje je položeno cvijeće za turiste koji su stradali.

Korisnici društvenih mreža su pobjesneli kada su vidjeli fotografiju.

Amranov prijatelj, Ed Miliband, koji se takođe bavi politikom, branio je Amrana napisavši: “Posjetom su hteli da izraze svoje poštovanje prema stradalima i nisu znali da je selfi zabranjen”.

Husain smatra da nije ništa loše uradio, piše B92.

“Nismo slikali srećan trenutak, bili smo veoma uznemireni nakon onoga što se dogodilo i otišli smo do plaže da pokažemo solidarnost. Položili smo svijeće, napisali poruku i molili smo se za sve one koji su izgubili živote u strašnom pokolju. Čitava stvar je izvučena iz konteksta”, rekao je Amran, prenosi “Dejli Mejl”.

Husain je sa prijateljima otišao na odmor u Tunis. On i njegovi prijatelji nisu bili očevidci tragedije, ali su boravili u hotelu koji se nalazi u blizini gdje se masakr dogodio.

Kada se vratio u Veliku Britaniju napisao je na Fejsbuk profilu: “Ostavili smo Tunis teška srca, ali nećemo dozvoliti da teror diktira živote. Tunis je preljepo mjesto sa ljubaznim i miroljubivim ljudima. Izašli smo na plažu kako bismo odali počast onima koji su izgubili živote i moje misli će uvijek biti uz njih. Ne smijemo dozvoliti da se teroristi vrate u Tunis”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije