Svijet

Jermenija: Opozicija se sutra ponovo sastaje sa predsjednikom

Jermenija: Opozicija se sutra ponovo sastaje sa predsjednikom
Foto: STEPAN POGHOSYAN/Newscom/PIXSELL | Jermenija: Opozicija se sutra ponovo sastaje sa predsjednikom

JEREVAN - Predstavnici jermenskog opozicionog Pokreta za spas otadžbine saopštili su da planiraju da sutra održe još jedan sastanak sa predsjednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom kako bi na njega apelovali da onemogući smjenu načelnika Generalštaba Onika Gasparjana.

"Sutra se predstavnici Pokreta za spas otadžbine ponovo sastaju sa predsjednikom na njegovu inicijativu. Mi ćemo mu sigurno predati svoje zahtjeve, odnosno uložiti žalbu pred Ustavnim sudom na ukaz o smjeni šefa Generalštaba", rekao je tokom skupa u Jerevanu opozicioni političar Iškan Sagatelijan, prenosi Tass.

Opozicija poziva Sarkisjana da se žali Ustavnom sudu na prijedlog premijera Nikola Pašinjana da smjeni šefa Generalštaba do 9. marta.

Jermenija je zahvaćena političkom krizom nakon što je Generalštab te zemlje izdao saopštenje u kojem se od premijera i vlade traži da podnesu ostavku 25. februara.

Pašinjan je taj potez vrha oštro kritikovao kao pokušaj vojnog puča i dva puta podnio predsjedniku ukaz o smjeni načelnika Generalštaba.

Od izbijanja krize u Jermeniji, opozicija je održala dva sastanka sa predsjednikom, na kojima se razgovaralo o ostavci Gasparjana, podsjeća ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije