Svijet

Junker se oporavlja nakon hitne operacije

Junker se oporavlja nakon hitne operacije
Foto: N.N. | Junker se oporavlja nakon hitne operacije

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker uspješno je operisan tokom vikenda i nalazi se u bolnici na oporavku, saopštila je Evropska komisija.

Junker je prošle nedelje zbog medicinskih razloga prekinuo odmor u Austriji. On je hitno prebačen u Luksemburg na operaciju odstranjivanja žučne kese, saopštili su u Briselu.

"Operacija je sprovedena tokom vikenda i bila je uspešna. Predsednik se nalazi u bolnici na oporavku. Doktori su mu zabranili putovanja tako da neće moći da prisustvuje sastanku G7 sljedećeg vikenda", izjavila je portparolka Evropske komisije Nataša Barto. 

U Komisiji navode da će Junker kontaktirati predsednika Francuske Emanuela Makrona i predsednika Evropskog savjeta Donalda Tuska povodom sastanka G7 koji se od 24 do 26. avgusta održava u Biaricu u Francuskoj. 

U Briselu dodaju da na sastanku najrazvijenih ekonomija sveta, koji se od 2014. godine održava bez Rusije, neće biti zamjene za Junkera, odnosno da je i ranije bilo slučajeva da je EU bila predstavljena samo predsednikom Savjeta ili Komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije