Svijet

Kan: Indijci će napasti narod u Kašmiru

Kan: Indijci će napasti narod u Kašmiru
Foto: Tanjug/AP | Kan: Indijci će napasti narod u Kašmiru

NJUJORK - Indijska vojska će napasti stanovnike Kašmira kada bude ukinut policijski čas u tom području, izjavio je premijer Pakistana Imran Kan.

On je na sjednici Generalne skupštine UN u Njujorku rekao da se 900.000 indijskih vojnika nalazi u toj oblasti i da nisu došli "radi napretka Kašmira", kako je to rekao premijer Indije Narendra Modi, već da će pucati na narod čim stanovništvu bude ponovo dozvoljeno da izađe napolje.

"Žene, djeca i bolesnici su zatvoreni kao životinje. Biće krvoproliće kada se ukine policijski čas", istakao je Kan.

Dio Kašmira koji je pod kontrolom Indije zatvoren je od početka avgusta, nakon što su indijske vlasti ukinule poseban status ove oblasti. NJu Delhi je od tada poslao dodatnu vojsku u područje i prekinuo linije komunikacije, a hiljade ljudi je uhapšeno.

Kan je naglasio da postoji i mogućnost rata između Pakistana i Indije, koji posjeduju nuklearno oružje, zbog agresivnih postupaka NJu Delhija u Kašmiru, javila je njemačka agencija "Dojče vele".

"Ukoliko izbije konvencionalni rat između dvije zemlje, može da se desi bilo šta. Međutim, pretpostavimo da bi zemlja koja je sedam puta manja od svog susjeda bila suočena sa izborom - da li da se preda ili do smrti bori za svoju slobodu?", dodao je Kan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije