Svijet

Kijev: Nećemo zapadnim naoružanjem napasti Rusiju

Kijev: Nećemo zapadnim naoružanjem napasti Rusiju
Foto: Pixnio | Kijev: Nećemo zapadnim naoružanjem napasti Rusiju

KIJEV - Ukrajina je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare ukrajinske vlade i Evropske komisije u Kijevu, Reznikov je rekao da oružane snage Ukrajine traže naoružanje dometa do 300 kilometara, prenosi TASS.

"Ukrajina je spremna da pruži sve vrste garancija da zapadno naoružanje neće biti upotrijebljeno za napade na rusku teritoriju. Imamo dovoljno ciljeva u privremeno okupiranim ukrajinskim područjima i spremni smo da koordiniramo ciljeve sa našim partnerima", rekao je ministar, prenosi Tanjug.

Sjedinjene Američke Države pripremaju još jedan paket vojne pomoći za Ukrajinu vrijedan 2,2 milijarde dolara, u kojem će se prvi put naći oružje većeg dometa, prenio je Rojters u utorak pozivajući se na dva neimenovana američka zvaničnika.

               

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije