Svijet

Pratite nas na Google news

Kina: Oni koji se igraju vatrom, opeći će se

Kina: Oni koji se igraju vatrom, opeći će se
Foto: N.N. | Kina: Oni koji se igraju vatrom, opeći će se
N.N.

PEKING - Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen uputio je demarš Sjedinjenim Državama i poručio da se Kina dosljedno protivi zvaničnoj komunikaciji između SAD i Tajvana.

"Oni koji se igraju vatrom, opeći će se", rekao je Džao na konferenciji za novinare povodom posjete Tajvanu američkog ministra zdravlja Aleksa Aznara, prenosi Sinhua.

Aznar je na Tajvanu rekao da je Kina "izabrala da ne upozori" svet na Kovid-19 i da je izdala duh saradnje neophodan za globalno javno zdravlje.

Džao je odgovorio da bi američki zdravstveni zvaničnici trebalo da se fokusiraju na spasavanje života Amerikanaca, a ne na politički šou.

"Apelujemo na američku stranu da se pridržava principa o ''jednoj Kini' i tri zajednička saopštenja Kine i Amerike, odnosno da prekine bilo kakve zvanične razmjene sa područjem Tajvana, čime će izbjeći ozbiljne povrede kinesko-američkih odnosa saradnje u važnim oblastima i neće ugrožavati mir i stabilnost u oblasti Tajvanskog moreuza", kazao je Džao Liđijen, prenosi CRI.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije