Svijet

Kina misteriozno otkazala skoro 9.000 letova

Kina misteriozno otkazala skoro 9.000 letova
Foto: Wikimedia Commons | Kina misteriozno otkazala skoro 1.000 letova

PEKING - Usred špekulacija o tome da je kineski predsjednik Si Đinping u kućnom pritvoru, Peking je iz nepoznatog razloga otkazao više od 9000 letova širom zemlje.

Više od 9000 letova bilo je otkazano u cijeloj zemlji do 22:35. 21. septembra, što čini 59.66 odsto ukupnih planiranih putovanja u danu, izvijestio je "China.com."

"Epoch Times" je naveo da je Međunarodni aerodrom "Peking Capital" otkazao 622 leta, što je dovelo do cijene otkazivanja od 60 odsto.

Osim toga, 652 leta su otkazana na međunarodnom aerodromu "Shanghai Pudong", s cijenom otkazivanja od 54 odsto. Slično tome, 542 leta na aerodromu "Shenzhen Baoan" su otkazana, što čini 51 odsto kompletnih letova.

"Tri kineska aerodroma, naime Guiyang Longdongbao, Lhasa Gongga i Chengdu Tianfu, imale su visoku stopu otkazivanja u zapadnim pokrajinama. Guiyang Longdongbao imao je 539 letova otkazano, sa stopom otkazivanja od 99 odsto. Dok je u Lhasa Gongga 157 letova otkazano, sa stopom otkazivanja od 98 posto", prema izvještajima lokalnih medija.

Slično tome, 752 leta su otkazani u aerodromu "Chengdu Tianfu", što je stopa otkazivanja od 87 odsto. Slična otkazivanja zabilježena su i na drugim aerodromima u zemlji.

(One India)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije