Svijet

Pratite nas na Google news

Kina ne želi trostrani sporazum o nuklearnom oružju

Kina ne želi trostrani sporazum o nuklearnom oružju
Foto: Ilustracija | Kina ne želi trostrani sporazum o nuklearnom oružju
Srna

PEKING - Kina nema namjeru da razgovara o ideji zaključivanja trostranog sporazuma o nuklearnom oružju sa SAD i Rusijom, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

"U ovom trenutku ne vidimo razloge, niti preliminarne uslove za učešće Kine u takvim razgovorima", rekao je kineski diplomata na redovnoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Rusija više puta izražavala svoje mišljenje o stavu Kine po tom pitanju.

Ranije je Reuters javio da će predstavnici SAD na sutrašnjem sastanku u Ženevi sa kolegama iz Rusije razgovarati o zaključivanju trostranog sporazuma o nuklearnom oružju sa Kinom.

Prethodo je predsjednik SAD Donald Tramp predložio da se zaključi sporazum "nove generacije" o ograničavanju nuklearnog oružja, u koji bi ušle SAD, Rusija i Kina i koji bi obuhvatao sve tipove nuklearnog oružja. Tramp nije saopštio o čemu se tu konkretno radi, podsjeća "Sputnjik".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije