Svijet

Kina prodaje ljudsko meso kao hranu?

Kina prodaje ljudsko meso kao hranu?
Kina prodaje ljudsko meso kao hranu?

PEKING - Kineske vlasti demantovale su informacije da meso preminulih osoba obrađuju i pakuju u konzerve, koje potom prodaju na afričkom tržištu.

Nakon što se na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila informacija da Kinezi prodaju ljudsko meso kao hranu, svijet se digao na noge.

Uz obrazloženje da Kinezi više nemaju gdje da sahrane svoje mrtve, neko je na Fejsbuku pustio "buvu" da se ljudsko meso kasapi, melje, a potom konzervira i prodaje kao hrana na tržištu Afrike.

Da bi potkrepio svoje tvrdnje, korisnik Fejsbuka je uz status postavio i fotografije na kojima se vidi tijelo čoveka kome je odrana koža kako leži na stolu u fabrici mesa, dok je oko njega na kukama okačeno goveđe meso.

Mnogi su u početku ovo shvatili kao šalu, ali je onda je jedan medij u Zambiji, pozivajući se na "pouzdane izvore" u fabrikama mesa, napisao da je ova informacija tačna i sve je otišlo "dođavola".

Zbog ovih napada burno je reagovao ambasador Kine u Zambiji.

"Lokalni tabloid širi neistine! Tvrde da vam Kina uvaljuje ljudsko meso kao govedinu. To je nečuveno! To je neistina", grmeo je ambasador dodajući da je neko sve ovo osmislio da bi narušio višedecenijske dobre odnose Zambije i Kine.

Policija sprovodi istragu, a u međuvremenu je ustanovljeno da su fotografije koje su postavljene na Fejsbuku ustvari fotografije iz video-igrice koje su dodatno obrađene u fotošopu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije