Svijet

Kina pronašla virus korona na ambalaži saudijskih škampa

Kina pronašla virus korona na ambalaži saudijskih škampa
Foto: pixabay.com | Kina pronašla virus korona na ambalaži saudijskih škampa
Tanjug

PEKING - Zapadni kineski grad Landžu saopštio je danas da je otkrio korona virus na ambalaži serije račića uvezenih iz Saudijske Arabije, dok Kina pojačava testiranje smrznute hrane.

Opštinska komisija za zdravstvo Landžua saopštila je na svojoj veb stranici da je u petak pronašla jedan pozitivan uzorak na unutrašnjoj ambalaži uvoznih smrznutih škampa iz Saudijske Arabije koji su prošli carinu u obalnom gradu Tjanjinu, prenosi Rojters.

Hladnjača u Landžuu u kojoj je slučaj otkriven privremeno je zatvorena, testirani su svi zaposleni u fabrici, zapečaćena je sva hrana i utvrđeno gdje se nalazi sva prodata hrana, navodi se u saopštenju.

Pozitivni uzorak u Landžuu nastavlja se na otkrivanje virusa na pakovanju serije brazilske govedine u Vuhanu u petak i na uzorcima argentinske govedine u provinciji Šandong ove nedjelje.

Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da je rizik od prenosa kovid-19 sa smrznute hrane nizak, ali Kina je više puta "upalila alarm" nakon što je otkrila virus na uvoznim prehrambenim proizvodima, što je izazvalo određene zabrane uvoza.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije