Svijet

Kineskinja bjegunac uhapšena nakon skrivanja u konzulatu

Kineskinja bjegunac uhapšena nakon skrivanja u konzulatu
Foto: Tanjug/AP | Kineskinja bjegunac uhapšena nakon skrivanja u konzulatu

VAŠINGTON – Žena bjegunac koju Sjedinjene Američke Države optužuju da se skrivala u kineskom konzulatu u San Francisku uhapšena je i odvedena u pritvor, navodi se u više medijskih izvještaja objavljenih u petak.

Očekuje se da će se Juan Tang pojaviti na sudu u petak uveče, navodi se u medijskim izvještajima, koji se pozivaju na anonimnog službenika Ministarstva pravde SAD.

Ministarstvo pravde još uvijek se nije oglasilo po ovom pitanju. Upravo je to ministarstvo u četvrtak optužilo kineski konzulat u San Francisku da skriva Juan Tang, rekavši da je ona prikriveni pripadnik Narodne oslobodilačke vojske Pekinga (PLA).

Tang je ostala u diplomatskoj zgradi nakon što ju je FBI ispitao 20. juna zbog sumnje na prevaru s vizama, saopšteno je iz Ministarstva pravde. Tang je navodno odgovorila "ne" na pitanje u njenoj aplikaciji za vizu o tome da li je ikada služila u vojsci, ali optužuju je da je uniformisana oficirka vazduhoplovstva PLA. Prema krivičnoj prijavi, FBI je pronašao njenu fotografiju u vojnoj uniformi i reference za njeno zaposlenje na Vojno-medicinskom univerzitetu ratnog vazduhoplovstva.

FBI je takođe pronašao još jednu njenu fotografiju u vojnoj uniformi na elektronskim medijima kada je izvršen nalog za pretres.

POVEZANA VIJEST:

FBI: U kineskom konzulatu u San Francisku krije se begunac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije