Svijet

Klinton: Tramp je čudak od kojeg me podilazila jeza

Klinton: Tramp je čudak od kojeg me podilazila jeza
Foto: Tanjug/AP | Klinton: Tramp je čudak od kojeg me podilazila jeza

VAŠINGTON - Bivša kandidatkinja za predsednika SAD iz Demokratske stranke Hilari Klinton je, u svojoj novoj knjizi, opisala Donalda Trampa kao čudaka, od kojeg je "podilazila jeza" dok je bio sa njom kod bine, pred drugu debatu tokom predsjedničke kampanje.

Klintonova je čak u jednom trenutku razmišljala da Trampu kaže: "Odstupi, čudaku", prema izvodima iz njene knjige "What Happened", u kojoj je predsjedničku kampanju iz 2016. godine opisala kao "veselu, uznemirujuću i zbunjujuću".

Ona je opisala predsjedničku debatu od 9. oktobra u Sent Luisu i koliko se neprijatno osjećala na bini sa Trampom, u debati koja je organizovana samo dva dana nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem Tramp govori vulgarnosti o ženama.

"To je bila druga predsjednička debata, a Donald Tramp je bio iza mene. Dva dana ranije, svijet je čuo njegove šale o pipkanju žena. Sada smo bili na maloj bini i gdje god da sam pošla, pratio me je, buljio u mene, pravio grimase. Bilo je izuzetno neprijatno. Bukvalno mi je disao za vratom. Ježila sam se", piše Hilari u memoarima.

"To je bio jedan od onih trenutaka u kojima biste htjeli da pritisnete dugme za pauzu i pitate sve ostale šta bi oni uradili. Da li da ostanete smireni i da nastavite da se smijete, kao da on nije tu i ne upada u vaš prostor ili da se okrenete, pogledate ga u oči i viknete: Odstupi čudaku i skloni se od mene. Znam da voliš da zastrašuješ žene, ali ne možeš da zastrašiš mene, zato se skloni", piše ona.

Odlučila se, kako dodaje, za prvu opciju, i da ostane mirna, ali se u knjizi ipak zapitala da li je trebalo da izabere drugu opciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije