Svijet

Klintonova se neće ponovo kandidovati za predsjednika

Klintonova se neće ponovo kandidovati za predsjednika
Foto: Tanjug/AP arhiva | Klintonova se neće ponovo kandidovati za predsjednika

NJUJORK - Bivši američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je da se neće kandidovati na narednim predsjedničkim izborima u SAD.

Ona je rekla u emisiji lokalne televizije u NJujorku da se neće kandidovati za predsjednika SAD, ali da će nastaviti da radi, kao i da govori i stoji iza onoga u šta vjeruje.

Klintonova je istakla da želi da bude sigurna da narod razumije da će nastaviti da govori.

"Ne idem nigdje. Ono što je na kocki u našoj zemlji, stvari koje se upravo sada dešavaju, veoma me zabrinjava", naglasila je Klintonova.

Supruga bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona rekla je da je svakog člana demokrata koji se nadmeće za mjesto predsjedničkog kandidata upozorila da ništa ne uzima "zdravo za gotovo" i pored toga što postoji dug spisak stvarnih problema i neispunjenih obećanja trenutne administracije koje treba istaći.

Klintonova, koja se kandidovala 2016. godine, kada je za predsjednika SAD izabran Donald Tramp, održala je sastanke sa pojedinim demokratama koji se nadmeću za mjesto kandidata stranke ili razmišljaju o tome.

CNN navodi da se Klintonova sastala i sa bivšim potpredsjednikom SAD Džoom Bajdenom, koji se još nije izjasnio da li će se kandidovati na predsjedničkim izborima.

Na pitanje da li bi se ponovo kandidovala na neku od javnih pozicija, čini se da je Klintonova izbjegla da odbaci takvu mogućnost, javio je AFP.

"Ne mislim da hoću, ali volim život u NJujorku i zahvalna sam što mi je pružena prilika da budem senator osam godina i da radim sa ljudima širom ove savezne države", rekla je Klintonova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije