Svijet

Kremlj: Odakle Trampu ideja o ruskom povlačenju iz Venecuele?

Kremlj: Odakle Trampu ideja o ruskom povlačenju iz Venecuele?
Foto: Ilustracija | Kremlj: Odakle Trampu ideja o ruskom povlačenju iz Venecuele?

MOSKVA - Kremlj je danas saopštio da ne zna odakle je američki predsjednik Donald Tramp dobio ideju da je Moskva povukla većinu svojih vojnih stručnjaka iz Venecuele i naveo da oni i dalje tamo rade.

Tramp je na svom Twitter nalogu objavio juče da je Rusija rekla SAD da je povukla "većinu svojih ljudi" iz Venecuele, s kojom održava bliske vojne i ekonomske veze, prenio je Rojters.

Trampova izjava izazvala je uzbunu, jer bi, ako je istinita, to označavalo značajan korak nazad za predsjednika Nikolasa Madura, čiju smjenu želi Vašington, a uz koga Kremlj nepokolebljivo stoji, navela je britanska novinska agencija.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, međutim, rekao je novinarima da Moskva nije razgovarala s Trampom na tu temu.

On je rekao da je Tramp očigledno dobio informacije iz novinskih izvještaja, koje su ruski zvaničnici već negirali ili iz nekih drugih.

"Tamo su (ruski) specijalisti koji servisiraju hardver, koji je prethodno isporučen i taj proces ide prema planu", rekao je Peskov.

Trampov tvit je uslijedio nakon članka u "Wall Street Journal" u kome je, pozivajući se na osobu iz ruskog Ministarstva odbrane, navedeno da je ruski izvođač radova iz sektora obrane, Rostek, smanjio osoblje u Venecueli na samo nekoliko desetina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije