Svijet

Kremlj: Putin i Si održali temeljnu razmjenu mišljenja

Kremlj: Putin i Si održali temeljnu razmjenu mišljenja
Foto: Twitter / Printscreen | Kremlj: Putin i Si održali temeljnu razmjenu mišljenja

MOSKVA - Kremlj je u utorak saopštio da su ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski čelnik Si Đinping održali "temeljnu" razmjenu mišljenja tokom prvog dana razgovora i pričali su o mirovnom planu Pekinga za Ukrajinu.

Potparol Kremlja, Dmitrij Peskov odbio je dati dodatne pojedinosti, rekavši novinarima da pričekaju zajedničku izjavu kasnije u utorak nakon što se dva predsjednika sastanu na drugom danu razgovora.

"Bilo je vrlo temeljne razmjene mišljenja, ozbiljnog razgovora u neformalnom dijelu", rekao je Peskov govoreći o sastanku u ponedjeljak.

Rekao je da su dvojica predsjednika razgovarati o kineskom prijedlogu - dokumentu u 12 tačaka koji poziva na deeskalaciju i eventualni prekid vatre u Ukrajini - ali je ponovno odbio elaborirati.

Putin je u ponedjeljak rekao da je pažljivo proučio kineske ideje, da ih gleda s poštovanjem i da će o njima razgovarati sa Sijem.

Kineski dokument postavlja neka opšta načela, ali ne sadrži detaljan plan o tome kako okončati krizu, koja je sada u 13. mjesecu, prenosi "France 24".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije