Svijet

Kupali se na zabranjenoj plaži u Crnom moru, trojica poginula

Kupali se na zabranjenoj plaži u Crnom moru, trojica poginula
Foto: Printscreen | Kupali se na zabranjenoj plaži u Crnom moru, trojica poginula
Nezavisne novine

Tri muškarva su poginula, a dvoje ranjeno u eksploziji naprave dok su plivali u Crnom moru u južnoj ukrajinskoj regiji Odesi, saopštila je lokalna policija.

Nesreća se dogodila juče, kada je nekoliko ljudi, radeći na gradilištu, zanemarilo prepreke i znakove upozorenja na plaži i otišlo se kupati u more.

"U vodi su, usljed eksplozije nepoznatog predmeta, smrtno stradala tri muškarca starosti 25, 32 i 53 godine", navedeno je iz policije.

U saopštenju se dodaje da su još jedan muškarac i žena ranjeni. Ukrajinske vlasti zatvorile su morske plaže zbog mina ili artiljerijskih granata iz sukoba sa Rusijom i granatiranja ruskih snaga.

Ukrajinska vojska takođe je postavila mine duž obale u slučaju ruskog amfibijskog napada nakon invazije Moskve 24. februara, ogradivši ulaze na plažu crvenom i bijelom trakom kako bi osigurali da civili ne budu povrijeđeni.

"Još jednom naglašavamo - kupanje u regiji Odesa sada je opasno i zabranjeno. Na plaže i obale regije postavljene su eksplozivne naprave", rekla je regionalna policija, prenosi Index.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije