Svijet

Pratite nas na Google news

Lažne vijesti - druga strana rata u Siriji

Lažne vijesti - druga strana rata u Siriji
Foto: Twitter | Lažne vijesti - druga strana rata u Siriji
N.N.

Turska ambasada u Australiji objavila je seriju fotografija koje prikazuju na koji način se vodi "kampanja dezinformacija" o poprištu sukoba u Siriji.

"Pristalice terorista organizacije YPG/PKK-a započeli su kampanju dezinformacija na društvenim medijima o protivterorističkoj vojnoj operaciji Turske u sjevernoj Siriji", napisala je Ambasada Turske u Australiji na svom zvaničnom Twitter nalogu objavljujući seriju fotografija kao dokaz.

 

Ovo nije prvi put da je internet omogućio da se lažne vijesti i fotografije predstavljaju kao prave i aktuelne.

Sporne fotografije objavila je i turska novinska agencija Anadolija.

 

(b92) 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije