Svijet

Lažni navodi o špijunu u ruskoj administraciji

Lažni navodi o špijunu u ruskoj administraciji
Foto: Ilustracija | Lažni navodi o špijunu u ruskoj administraciji

MOSKVA - Rusija je osudila danas kao laži i klevete navode o špijunu američke Centralne obavještajne agencije /CIA/ u predsjedničkoj administraciji i odavanju podataka o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da ta osoba "nije mogla da ima ulogu u takozvanom miješanju jer nije ni bilo miješanja".

"Ono što se dešava u smislu takvih tumačenja je samo gomilanje laži i multiplikovanje kleveta o nama", rekao je Rjabkov.

Dva izvora rekla su Reutersu da je doušnik CIA-e u ruskoj administraciji izvučen i doveden u SAD 2017. godine.

Američke obavještajne službe tvrde da se Rusija miješala u kampanju za predsjedničke izbore 2016. godine kako bi usmjerila glasače u korist Donalda Trampa.

Moskva je i ranije demantovala da se miješala u američke izbore.

Kremlj je danas objavio da mu je nepoznato da je jedan njegov bivši radnik bio doušnik CIA, uz napomenu da ruske obavještajne službe rade na ovom slučaju.

Ruski list "Komersant" piše da je moguće da se taj čovjek zvao Oleg Smolenkov. U izvještajima se navodi da je on nestao sa svojom suprugom Antoninom i troje djece dok su bili na odmoru u Crnoj Gori u junu 2017. godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da može da kaže samo da je taj radnik postojao, da je otpušten i da Kremlj ne zna da li je on bio špijun ili ne.

"Ovo je pitanje za obavještajne službe. One rade svoj posao", rekao je Peskov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije