Svijet

Pratite nas na Google news

Lažni navodi o špijunu u ruskoj administraciji

Lažni navodi o špijunu u ruskoj administraciji
Foto: Ilustracija | Lažni navodi o špijunu u ruskoj administraciji
Srna

MOSKVA - Rusija je osudila danas kao laži i klevete navode o špijunu američke Centralne obavještajne agencije /CIA/ u predsjedničkoj administraciji i odavanju podataka o navodnom ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da ta osoba "nije mogla da ima ulogu u takozvanom miješanju jer nije ni bilo miješanja".

"Ono što se dešava u smislu takvih tumačenja je samo gomilanje laži i multiplikovanje kleveta o nama", rekao je Rjabkov.

Dva izvora rekla su Reutersu da je doušnik CIA-e u ruskoj administraciji izvučen i doveden u SAD 2017. godine.

Američke obavještajne službe tvrde da se Rusija miješala u kampanju za predsjedničke izbore 2016. godine kako bi usmjerila glasače u korist Donalda Trampa.

Moskva je i ranije demantovala da se miješala u američke izbore.

Kremlj je danas objavio da mu je nepoznato da je jedan njegov bivši radnik bio doušnik CIA, uz napomenu da ruske obavještajne službe rade na ovom slučaju.

Ruski list "Komersant" piše da je moguće da se taj čovjek zvao Oleg Smolenkov. U izvještajima se navodi da je on nestao sa svojom suprugom Antoninom i troje djece dok su bili na odmoru u Crnoj Gori u junu 2017. godine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da može da kaže samo da je taj radnik postojao, da je otpušten i da Kremlj ne zna da li je on bio špijun ili ne.

"Ovo je pitanje za obavještajne službe. One rade svoj posao", rekao je Peskov. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije