Svijet

Ljubomorni muž iz BiH osuđen zbog nasilja prema ženi

Ljubomorni muž iz BiH osuđen zbog nasilja prema ženi
Foto: Pixabay | Ljubomorni muž iz BiH osuđen zbog nasilja prema ženi

FELDKIRH - Mušakrac iz BiH (46), nastanjen u austrijskom Feldkirhu, osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog nasilja izazvanog napadima ljubomore.

Naime, ovaj otac dvoje djece, prošlog novembra zatvorio je nagu suprugu u podrum zgrade i držao je satima, prijeteći da će je isjeći na komade dok mu ne prizna imena navodnih ljubavnika. Kada je žena, nakon nekoliko sati patnje, konačno rekla neka imena, vjerovatno iz straha, on se smirio, a zatim je najnormalnije odvezao na posao.

Međutim, svega nekoliko dana kasnije, situacija je opet eskalirala zbog poruka na seks aplikaciji koju je on sam instalirao. Naime, tada ju je pretukao, ali, iako se situacija naizgled smirila, ona ga je prijavila. nakon čega je uhapšen,

Tokom današnjeg izricanja presude, on je u suzama priznao da je još uvijek i da nikada ne bi učinio bilo šta da je povrijedi:

“Bio sam ljubomoran, razočaran i povrijeđen”, rekao je on. Sudija mu je odgovorio da, bez obzira na sve, nema opravdanja za njegovo nasilničko ponašanje.

Pored 15 mjeseci zatvora, državljanin BiH mora da ženi, koja je u međuvremenu podnijela zahtijev za razvod, isplati i odštetu od 1500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije