Svijet

Lukašenko se nada da će Kijev i Moskva postići dogovor

Lukašenko se nada da će Kijev i Moskva postići dogovor
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Lukašenko se nada da će Kijev i Moskva postići dogovor

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko nada se da će Rusija i Ukrajina uspjeti da pronađu rješenja za krizna pitanja tokom razgovora u oblasti Pripjat, izjavio je bjeloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej, saznaje novinska agencija Belta.

"Predsjednik Aleksandar Lukašenko se iskreno nada da će današnji razgovori donijeti rješenja za sva krizna pitanja. Za to se mole svi Bjelorusi. Svaki vaš zahtjev i sugestija u vezi sa organizacijom današnjeg sastanka biće prihvaćen i sproveden. Čekamo rezultat", rekao je ministar.

Delegacije Rusije i Ukrajine počele su danas mirovne pregovore u Bjelorusiji, u oblasti rijeke Pripjat, u blizini bjeloruske granice sa Ukrajinom. Tačna lokacija razgovora nije precizirana iz bezbjednosnih razloga.

Rusku delegaciju na razgovorima predvodi pomoćnik predsjednika Ruske Federacije Vladimir Medinski.

Rusku delegaciju, takođe, čine zamjenik ministra odbrane, zamjenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, predsjednik komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki i ambasador Rusije u Bjelorusiji Boris Grizlov.

U ukrajinskoj delegaciji su zamjenik ministra spoljnih poslova Nikola Točicki, ministar odbrane Aleksij Reznikov, savjetnik šefa kabineta predsjednika Mihail Podoljak, šef frakcije Sluga naroda David Arahamia, poslanik Rustem Umerov i prvi zamjenik šefa ukrajinske delegacije u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, navodi Belta.

O dešavanjima u Ukrajini više možete pročitati OVDJE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije