Svijet

Makedonci pred sudom zbog napada na porodicu iz BiH

Makedonci pred sudom zbog napada na porodicu iz BiH
Foto: Screenshot/heute.at | Akcija policije nakon pucnjave

BEČ – Danas u Beču počelo je suđenje ocu (54) i trojici njegovih sinova (22, 25, 28), porijeklom iz Sjeverne Makedonije koji se terete za pokušaj ubistva nakon vatrenog okršaja sa bh.državljanima u bečkom Florisdorfu.

Kako prenose mediji, tri ranjena bh. državljanina starosne dobi 22, 26 i 27 godina su braća iz bh. porodice koja je godinama u sukobu sa makedonskom porodicom.

Prema rezultatima istrage, do pucnjave je došlo nakon svađe na ulici zbog dugogodišnjih razmirica između ove dvije porodice. Navodno se došlo do saznanja da je motiv pucnjave zapravo žena tj. sukob oko žene. Kako prenose mediji, o svađi između dvije porodice neposredno prije pucanjave se raspravljalo i na društvenim mrežama.

Makedonski državljani se od ovog incidenta, koji se desio u oktobru, nalaze u zatvoru. Iako su u prvi mah uspjeli pobjeći policiji, uhapšeni su u blizini mjesta zločina svega 90 minuta nakon pucnjave u – nakon velike potjere u kojoj je sudjelovala i austrijska Kobra.

Makedonski državljani su još po hapšenju tj. na saslušanju pred istražnim sudijom priznali sve što im se stavlja na teret, ali nisu govorili kakvu ulogu ima žena u cijelom incidentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije