Svijet

Pratite nas na Google news

Makron će prenijeti poruku Iranu u ime zemalja G7?

Makron će prenijeti poruku Iranu u ime zemalja G7?
Foto: Tanjug/AP | Makron će prenijeti poruku Iranu u ime zemalja G7?
Beta

BIJARIC - Vođe zemalja G7 dogovorile su se da dozvole francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da uputi poruku Iranu u njihovo ime.

Kako je danas navelo francusko predsjedništvo Makron će razgovarati sa iranskim vlastima na osnovu dogovora postignutih sinoć na neformalnoj večeri sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i drugim vođama zemalja učesnica samita Grupe sedam u Bijaricu, u Francuskoj.

Nisu dati detalji o tome kakvu će poruku Makron prenijeti, ali francusko predsjedništvo je navelo da je cilj da se spriječi da Iran dobije nuklearno oružje i izbjegne dalja eskalacija tenzija na Bliskom Istoku.

Francuska je predsjedavajuća Grupe sedam ove godine i domaćin je ovogodišnjeg samita.

Makron već nekoliko mjeseci predvodi pokušaje da se spase nuklearni sporazum sa Iranom iz 2015. godine koji se raspada od kada je Tramp iz njega povukao Ameriku.

Francuski predsjednik se sastao sa iranskim ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom u petak prije odlaska na samit u Bijaricu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije