Svijet

Mediji: Helikopter u kojem je iranski predsjednik "teško sletio"

Mediji: Helikopter u kojem je iranski predsjednik "teško sletio"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Mediji: Srušio se helikopter u kojem je bio predsjednik Irana

TEHERAN - Iranska državna televizija izvijestila je da je helikopter sa predsjednikom Ebrahimom Raisijem "teško sletio", bez detaljnijeg objašnjenja.

Spasioci su pokušavali da stignu do mjesta, rečeno je na državnoj televiziji, ali su ih ometali loši vremenski uslovi u toj oblasti. Prijavljena je jaka kiša uz poneki vjetar, prenosi AP.

Prema novinskoj agenciji Tasnim koja je povezana sa IRGC-om, službe hitne pomoći su vršile potragu kako bi pokušale da pronađu predsjednikov helikopter, ali je maglovito vrijeme u toj oblasti otežavalo napore u potrazi, prenosi B92.

Zamenik koordinatora je dodao da ne zna nikakve detalje.

Raisi je bio u Azerbejdžanu rano u nedjelju da bi otvorio branu sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Brana je treća brana koju su dvije nacije izgradile na rijeci Aras.

Mediji su ranije objavili da se avion srušio, a  da se incident desio i iranskoj regiji Istočni Azerbejdžan.

Zamjenik koordinatora za civilne poslove Istočnog Azerbejdžana rekao je ranije da su letjela tri helikoptera, od kojih su dva bezbjedno sletjela, a jedan je pao, prenose iranski državni mediji. On tada nije znao nikakve detalje o mogućim žrtvama niti tačan uzrok nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije