Svijet

Pratite nas na Google news

Mediji: U Kanu uhapšen najtraženiji Srbin

Mediji: U Kanu uhapšen najtraženiji Srbin
Foto: N.N. | Mediji: U Kanu uhapšen najtraženiji Srbin
Tanjug

KAN - U Kanu je uhapšen narko-diler Marko Đordević (32), za kojim je prošle godine raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je ubio dilera Luku Radulovića (37), prenose beogradski mediji.

Đordević, za koga se spekuliše i da je blizak kriminalnom klanu "Amerika", je nakon hapšenja predat javnom tužilaštvu u Provansi, koje je zaduženo za dalje postupanje kada je riječ o izručenju srpskim vlastima. 

Po nalogu Srbije, u kojoj mu prijeti kazna od 40 godina zatvora, za njim je bila raspisana crvena Interpolova potjernica, prenosi "Blic".

Kako navodi francuski portal Nice-Matin, diler je uhapšen u luksuznoj vili u Mužinu kod Kana, a u akciji hapšenja učestvovalo je 15 pripadnika policije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije