Svijet

Mediji objavili da je Erdoan umro, njegova stranka demantuje

Mediji objavili da je Erdoan umro, njegova stranka demantuje
Foto: Tanjug/AP | Mediji objavili da je Erdoan umro, njegova stranka demantuje

ANKARA - Savjetnik šefa turske Partije pravde i razvoja Jasin Aktaj demantovao je navode pojedinih medija da je Redžep Tajip Erdoan preminuo, prenosi "Sputnjik".

"Turski predsjednik je trenutno na odmoru, a taj period se svake godine koristi kako bi se plasirale laži poput njegove smrti" rekao je Aktaj i dodao:

"To je postalo pravilo, svake godine kada naš predsjednik otputuje na odmor, pojedinci to iskoriste kako bi plasirali laži i spekulacije o njegovoj smrti".

Aktaj je dodao i da su ove objave nastale na arapskim društvenim mrežama i da su ih izmislili takozvani "trolovi", a da su pojedini mediji odatle i preuzeli tu informaciju.

Pojedini mediji prenijeli su informaciju da se u Turskoj pitaju da li je Erdoan živ, s obzirom da se nekoliko dana nije javno oglašavao.

Medijski izvještaji su tvrdili da je turski predsjednik preminuo od posljedica srčanog udara i da se njegova smrt drži u tajnosti. Kao dokaz za to navodili su da su otkazani sastanci koje je Erdoan trebalo da ima u toku sedmice, a da iz njegovog saopštenja nije obrazloženo zbog čega su odgođeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije