Svijet

Medvedev: Reakcije Zapada na intervju sa Karlsonom pokazale da je "lijek pogodio ciljanu metu"

Medvedev: Reakcije Zapada na intervju sa Karlsonom pokazale da je "lijek pogodio ciljanu metu"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Medvedev: Reakcije Zapada na intervju sa Karlsonom pokazale da je "lijek pogodio ciljanu metu"

MOSKVA - Reakcije njemačkog kancelara Olafa Šolca i britanskog premijera Rišija Sunaka na intervju predsjednika Rusije Vladimira Putina sa američkom novinarom Takerom Karlsonom pokazuju da je "lijek pogodio ciljanu metu", istakao je zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev.

On je na "Telegramu" napisao da "obično lideri država ne komentarišu intevjue koje daju njihove kolege iz drugih država".

"Međutim, u ovom slučaju - izvolite. Dvojica najvećih političara našeg vremena - čudni Britonac Sunak i čistokrvni Kraut Šolc - počeli su da se bune zbog intervjua predsjednika sa Takerom Karlsonom. Ne sviđa im se intervju ni argumenti niti bilo šta uopšte. Šta možemo reći ovdje? Lijek je precizno pogodio svoju metu", naveo je Medvedev.

Karlson je objavio intervju sa Putinom rano ujutru u petak, 9. februara. Veliki dio dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO-om i Zapadom uopšte, podsjeća TASS.

Agencija dodaje da je u prva 24 časa nakon objavljivanja video-snimak intervjua samo na platformi "Iks" pregledan više od 100 miliona puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije