Svijet

Medvedev: Uništite tiraniju Vašingtona

Medvedev: Uništite tiraniju Vašingtona
Foto: Twitter / Printscreen | Medvedev: Uništite tiraniju Vašingtona
Nezavisne novine

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev reagovao je na izjavu Donalda Trampa da očekuje da bude uhapšen. Rus je savjetovao Amerikancima da unište tiraniju Vašingtona.

On je na najavu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa reagovao duhovito, napisavši da je potrebno aktuelnog američkog predsjednika Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera, protiv kojeg se vodi istraga poslati na smetljište istorije.

"Budale u Evropi su htjele da uhapse nekog drugog, a 21. marta hoće da uhapse nekog svog u Americi. Vratite svoju zemlju, Amerikanci! U boj! Uništite tiraniju Vašingtona", poručio je Medvedev.

Medvedev aludira na odluku Međunarodnog krivičnog tribunala (ICC) u Hagu da izda nalog za hapšenje predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, koji je optužen za navodne ratne zločine u Ukrajini.

U ironičnom tonu svoju izjavu na "Telegramu", Medvedev, završava riječima da je objavu postavio na zahtjev "američkog predsjedničkog kandidata pukovnika Danila Fedoroviča Trampa", prenosi "b92".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije