Svijet

Medvjed upao u kuću i napao tinejdžera u Arizoni

Medvjed upao u kuću i napao tinejdžera u Arizoni
Foto: sawyer/Unsplash | Medvjed upao u kuću i napao tinejdžera u Arizoni

FENIKS - Tinejdžera u Arizoni brat, takođe tinejdžer, spasio je od crnog medvjeda nakon što je upao u njihovu vikendicu. Medvjed je 15-godišnjaka izgrebao po licu, a nakon napada je sjeo na kauč na terasi kuće.

Medvjed je napao 15-godišnjeg Brigama Hokinsa u jednoj od dvije kuće na porodičnom imanju u Alpineu. Medvjed je ušao u kuću kroz ulazna vrata i udario tinejdžera po glavi, ispričala je njegova majka Kerol za "Sky News", prenosi RTCG.

"Brigam ima neurološki poremećaj i sigurno bi ga medvjed ubio da moj drugi sin Parker (18) nije intervenisao", kazala je majka tinejdžera. 

Kada ga je medvjed napao, Brigam je počeo vrištati.

Parker je dotrčao iz druge kuće na imanju nakon što je čuo da njegov brat vrišti. Prvo je pomislio da je to neka vrsta velikog psa. Medvjed je odmah ugledao Parkera i počeo da ga lovi. To je Brigamu dalo vremena da zatvori vrata kuće. Parker je uspio da se vrati u drugu kuću, a medvjed ga je slijedio.

"Medvjed je šetao imanjem dok smo ga gledali kroz prozor, a potom je sjeo na kauč na tremu i samo gledao oko sebe. Bilo je suludo. Zvala sam policiju i komšiju u pomoć. Moj suprug čekao je da medvjed skrene pogled kako bi odjurio do kuće u kojoj je bio Brigam", ispričala je majka.

Zaposleni u Odjeljenju za divljač i ribu u Arizoni došli su na mjesto događaja, ali do njihovog dolaska medvjed više nikoga nije napadao.

"Nakon što su stigli na mjesto događaja, službenici Odjeljenja za divlje životinje uspjeli su brzo da ga lociraju i da ga uhvate", navedeno je u saopštenju. 

Dodali su da je medvjed bio mužjak za kojeg se procjenjuje da ima tri godine.

Kerol Hokins kaže da je njen sin bolje i da je već primio niz vakcina protiv bjesnila kao mjeru opreza, piše "Sky News".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije