Svijet

Melanija Tramp otvorila izložbu posvećenu pravu glasa žena

Melanija Tramp otvorila izložbu posvećenu pravu glasa žena
Foto: Tanjug/AP | Melanija Tramp otvorila izložbu posvećenu pravu glasa žena

VAŠINGTON - Prva dama SAD Melanija Tramp u Vašingtonu je otvorila izložbu posvećenu stotoj godišnjici uvođenja prava glasa za žene u SAD i istakla da je 19. amandman na američki ustav, kojim je to pravo uvedeno, predstavljao prekretnicu za pokret koji se bori za prava žena.

Izložba, koju čine umjetnički radovi djece iz 50 američkih država i Distrikta Kolumbija, otvorena je juče, kada je počela nacionalna konvencija američke Republikanske stranke, na kojoj je aktuelni predsjednik SAD Donald Tramp zvanično imenovan za kandidata republikanaca na novembarskim predsjedničkim izborima u SAD.

Dok istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Donald Tramp uživa malu popularnost među ženskim dijelom biračkog tijela, Melanija Tramp je nastojala da ukaže na njegov dosadašnji doprinos borbi za prava žena.

Kako navodi AP, ona je rekla da su za vrijeme prvog predsjedničkog mandata njenog supruga poreske olakšice za izdržavanje djece udvostručene, da je procenat nezaposlenosti među ženama bio među najnižim dosad zabilježenim, kao i da je Donald Tramp na mnoga istaknuta mjesta u svojoj administraciji postavio žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije