Svijet

Pratite nas na Google news

Merkelova slavi 65. rođendan, evo šta je dobila

Merkelova slavi 65. rođendan, evo šta je dobila
Foto: Tanjug/AP | Merkelova slavi 65. rođendan, evo šta je dobila
N.N.

Njemački kancelar Angela Merkel otvorila je danas redovnu sjednicu Vlade nakon što je dobila buket cvijeća povodom svog 65. rođendana.

Očekuje se da Merkelova neće javno obilježavati svoj rođendan.

"To znači da ne postajete ništa mlađi. Možda malo iskusniji", rekla je ona prošle sedmice, kada joj je postavljeno pitanje o rođendanu.

Ministar poljoprivrede Julija Klekner poželjela je Merkelovoj sve najbolje prije sastanka.

"Pametna, razborita i sa zdravom sposobnošću da se fokusira na velike stvari - to je Angela Merkel", rekla je Kleknerova, prenijela je agencija DPA.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je čestitku Merkelovoj, pohvalio njene liderske kvalitete i poželio joj "mnogo godina uspjeha" na položaju kancelara.

"Cijenim odnose koje smo razvili, što nam omogućava da otvoreno diskutujemo o bilo kojim pitanjima, čak i najtežim", rekao je Putin.

Merkelova je kancelar od 2005. godine, a i dalje ima visok rejting nakon što je njena Hrišćansko demokratska stranka počela da slabi u anketama, dok je popularnost Zelenih u porastu.

Njeno zdavlje se našlo u centru pažnje u posljednje vrijeme, nakon što je vidno drhtala tokom nekoliko javnih ceremonija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije