Svijet

Migranti krenuli sa granice, idu u bjeloruski prihvatni centar

Migranti krenuli sa granice, idu u bjeloruski prihvatni centar
Foto: Tanjug/AP | Migranti krenuli sa granice, idu u bjeloruski prihvatni centar

Manje grupe migranata su se pomjerile sa bjelorusko-poljske granice i krenule danas poslije podne ka prelazu Bruzgi u Bjelorusiji, gdje će biti smješteni u prihvatni centar, izvjestio je reporter agencije TAS S sa lica mjesta.

Prihvatni centar se nalazi na 1,5 kilometara od poljske granice, a oni koji dođu tamo dobiće dušeke, dok je oko 2.000 ćebadi na putu iz Minska.

Osim toga, za migrante je napravljeno i šest mobilnih kuhinja.

Podsjetimo, ranije danas je došlo do sukoba migranata i poljskih snaga bezbjednosti, koje su reagovale suzavcem i vodenim topovima kada su izbjeglice sa bjeloruske strane počele da sijeku ogradu.

Migranti su potom počeli da gađaju kamenjem pripadnike poljskih snaga bezbjednosti. Snimci koje su podijelili portparol vlade i Ministarstvo odbrane svjedoče o eskalaciji na granici između Bjelorusije i Poljske gdje nekoliko hiljada izbjeglica iz bliskoistočnih zemalja čekaju odlučni da uđu u Evropsku uniju.

Izvještač TASS javio je da se tokom pokušaja proboja izbjeglica na poljsku stranu čula i sporadična paljba iz vatrenog oružja, prenosi Telegraf.

Povezana vijest:

Haos na granici: Migranti uzvikuju "Alahu-ekber", poljski helikopteri nadlijeću

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije