Svijet

Milijarder pronađen u ćeliji u polusvjesnom stanju

Milijarder pronađen u ćeliji u polusvjesnom stanju
Foto: Tanjug/AP | Milijarder pronađen u ćeliji u polusvjesnom stanju

NJUJORK - Američki milijarder Džefri Epstajn, koji u zatvoru čeka suđenje po otužbi za zlostavljanje maloljetnica, pronađen je u ćeliji u polusvjesnom stanju sa povredama na vratu.

Kako prenosi BBC, Epstajn (66) koji je pronađen kako leži na podu ćelije, prebačen je u bolnicu.

Nije jasno kako je Epstajn zadobio povrede, a istražitelji pokušavaju da utvrde šta se desilo.

NBC navodi izjavu neimenovanog izvora da nije isključen pokušaj samoubistva.

Epstajn je smješten u zatvor na Menhentnu sa jakim mjerama obezbjeđenja, gdje će ostati do kraja suđenja zbog optužbi za seksualnu trgovinu više desetina maloljetnih djevojaka, snakon što je sud odbio njegov zahtjev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrijednost procjenjuje na 77 miliona dolara.

On se izjasnio da nije kriv.

Optužen je da je organizovao "gole masaže" i druge seksualne radnje maloletnih djevojaka, kao i da je nekim djevojkama plaćao da vrbuju druge i to u periodu između 2002. i 2005. godine.

Poznato je da je krug njegovih društvenih kontakata godinama uključivao Donalda Trampa prije nego što je postao predsjednik SAD, bivšeg predsjednika Bila Klintona i britanskog princa Endrjua, prenosi Rojters.

Pretresom Epstajnove kuće policija je pronašla stotine hiljada slika obnaženih žena, od kojih su neki maloljetne, novac, dijamante i vrijedne umjetničke predmete.

Epstajn je 2008. izbjegao slične optužbe u kontroverznom sporazumu kada je priznao krivicu za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica i tako izbjegao moguću doživotnu kaznu.

Umjesto toga dobio je samo 13 mjeseci zatvora i registrovan je kao seksualni prestupnik.

Zbog tog slučaja, ministar za rad Aleksa Akoste, koji je sklopio sporazum sa Epstajnom dok je bio državni tužilac u Majamiju, bio je prinuđen da podnese ostavku.

Epstajn je uhapšen 6. jula, nakon što je njegov privatni avin sletio na aerodrom u Nju Džersiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije