Svijet

Pratite nas na Google news

Militanti pripremaju provokaciju, novi "hemijski napad"

Militanti pripremaju provokaciju, novi "hemijski napad"
Foto: N.N. | Militanti pripremaju provokaciju, novi "hemijski napad"
Srna

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je danas da su militanti "Slobodne sirijske armije" donijeli kanistere sa hlorom u naselje u sirijskom Deir ez Zoru i da prepremaju još jedan "hemijski napad na civile".

On je dodao da, prema informacijama iz nezavisnih kanala, komanda "Slobodne sirijske armije", uz pomoć pripadnika američkih specijalnih snaga, priprema seriju provokacija uz upotrebu toksične supstance u provinciji Deir ez Zor.

Ministarstvo odbrane navodi da će video snimak upotrebe hemijskih supstanci biti povod za napade koalicije na čelu sa SAD na sirijske institucije, prenio je "Sputnjik".

Rusko Ministarstvo upozorava da je neprihvatljivo korištenje provokacija radi destabilizovanja situacije u Siriji, naglasio je Konašenkov.

SAD, Velika Britanija i Francuska u aprilu su izvršili vazdušne udare na Siriju, optužujući Damask da je izvršio hemijski napad u Dumi.

Sirijske i ruske vlasti optužile su grupu "Bijeli šljemovi", koju finansiraju Amerika i Britanija, da je inscenirala napad da bi izazvala intervenciju Zapada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije