Svijet

Pratite nas na Google news

Ministar zadužen za cyber bezbjednost nikada nije koristio računar

Ministar zadužen za cyber bezbjednost nikada nije koristio računar
Foto: N.N. | Ministar zadužen za cyber bezbjednost nikada nije koristio računar
N.N.

Japanski ministar Yoshitaka Sakurada, koji je zadužen za reviziju zakona o cyber bezbjednosti uoči Ljetnih olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju, šokirao je javnost priznavši da nikada nije koristio računar.

Sakurada je u kabinetu premijera Shinzo Abea politički ministar za Ljetne olimpijske i paraolimpijske igre 2020. u Tokiju. Član je i Organizacionog odbora igara, a u srijedu je odgovarao na pitanja u Parlamentarnom odboru.

"Bavim se biznisom samostalno od 25. godine i uvijek sam davao uputstva zaposlenima i sekretarima. Moj računar nikada ne dodirujem", kazao je Sakurada.

Sakurada je ministar iz vladajuće Liberalno demokratske partije, a odgovarajući na pitanja nezavisnih i opozicionih parlamentaraca otkrio je i da ne zna šta je USB.

"USB u osnovi nikada nisam koristio, tako da ne znam šta bi to moglo biti", iskren je bio Sakurada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije