Svijet

Pratite nas na Google news

Mjanmar: U klizištu poginule najmanje 32 osobe

Mjanmar: U klizištu poginule najmanje 32 osobe
Foto: N.N. | Mjanmar: U klizištu poginule najmanje 32 osobe
Tanjug

NEJPJIDO - Pripadnici spasilačkih ekipa izvukli su danas tijela nastradalih iz ruševina kuća u selu Taphju Kone u Mjanmaru, gdje su u klizištu juče poginule najmanje 32 osobe, a desetine se još vode kao nestale.

Obilna kiša izazvala je klizište u selu Taphju Kone, u južnoj državi Mon, zbog čega se urušilo više kuća koje su zatrpale stanovnike, prenio je Rojters.

"Spasilački tim pronašao je juče 22 tijela i još sedam jutros", rekao je britanskoj novinskoj agenciji Tin Maung NI, direktor direktor vatrogasne službe države Mon.

On je dodao da je 28 osoba spašeno.

U trenutku dok je on govorio izvučena su još tri tijela.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, obilne kiše danima padaju na jugu Mjanmara tako da je zbog poplava najmanje 12.000 ljudi bilo primorano da napusti svoje domove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije