Svijet

Mladić kamenjem gađao Najdžela Feridža

Mladić kamenjem gađao Najdžela Feridža
Foto: Tanjug | Mladić kamenjem gađao Najdžela Feridža

LONDON - Britanski političar i televizijski voditelj Najdžel Feridž napadnut je danas dok je pozdravljao građane tokom izborne kampanje.

Kako prenosi britanski "Sun", Feridža je kamenjem, mokrim cementom i kafom gađao mladić u centru grada Barnslija dok je političar sa autobusa pozdravljao građane. 

Policija je ubrzo uhapsila čovjeka koji je gađao Feridža.

Ovaj incident se desio samo nedjelju dana nakon što je političar poprskan milkšejkom dok je šetao kroz Njukasl, u sjeveroistočnoj Engleskoj, prenosi Euronews.

Feridž je odlučio da se nadmeće za položaj na izborima 4. jula, čime je podrška britanskoj Reformističkoj partiji porasla do nivoa od samo dva procentna poena manje od vladajućih konzervativaca, pokazali su rezultati analize javnog mnjenja koje je sprovela britanska agencija za istraživanje tržišta i analitiku "YouGov".

Rezultat istraživanja podržava stav da je Feridžov povratak u političku arenu zadao novi udarac vladavini konzervativnog premijera Rišija Sunaka i njegovim šansama da se zadrži na vlasti produbljivanjem raskola među britanskim glasačima desnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije