Svijet

Momačko veče izmaklo kontroli: Pretvarali se da su teroristi pa dobili tužbe

Momačko veče izmaklo kontroli: Pretvarali se da su teroristi pa dobili tužbe
Foto: Tanjug/AP | Momačko veče izmaklo kontroli: Pretvarali se da su teroristi pa dobili tužbe

TORINO - Momačka zabava u sjevernoj Italiji završila se podizanjem optužnica za "uzbunjivanje javnosti" protiv devet muškaraca koji su se pretvarali da su teroristi koji namjeravaju da otmu mladoženju.

Mladoženji, nesvjesnom da je predmet neslane šale, prijatelji naoružani pištoljima, sa crnim šljemovima i fantomkama, u subotu u predgrađu Torina začepili su usta, utovarili ga u kombi i krenuli u brzu vožnju.

Međutim, ideja o lažnoj otmici se nije odvijala onako kako je zamišljena i planirana.

Prijatelji mladoženje su se navodno pretvarali da su teroristi Islamske države, zbog čega je policija odmah primila veći broj poziva uznemirenih građana i krenula u akciju, a londonski "Gardijan" je prenio da se jedan stariji čovek onesvijestio posmatrajući događaj sa svog prozora.

Policija je postavila kontrolne punktove širom gradskog područja i pokrenula poteru za "otmičarima" i zarobljenikom.

Kombi je pronađen ispred kuće jednog od muškaraca, a mladoženja, koji je još uvek bio vozilu i dalje nije bio svestan da je sve bila šala njegovih drugara, prenio je ''Torino tudej''.

Policija je zaplijenila lažno oružje, šljemove, fantomke i odjeću sa oznakama Islamske države i podnijela tužbu za uzbunjivanje javnosti protiv učesnika u ovoj nesvakidašnjoj namještaljki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije