Svijet

Četvoro povrijeđeno u napadu nožem u Beču, objavljena slika napadača?

Četvoro povrijeđeno u napadu nožem u Beču, objavljena slika napadača?
Foto: Twitter | Muškarac nožem ubadao ljude u Beču, u toku potraga za njim

BEČ - Dvije žene i jedan muškarac povrijeđene su kada je na njih nasrnuo muškarac naoružan nožem u bečkom zabavnom parku Prater, navode tamošnji mediji pozivajući se na gradske vlasti.

Nekoliko minuta kasnije pojavile su se informacije da se na željezničkoj stanici u ovom gradu dogodio još jedan napad, u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Ipak, pojedini austrijski mediji navode da se ne radi o drugom napadu, već da je napadač povrijedio četvrtu osobu dok je bježao sa mjesta incidenta.

Kako se dodaje, napadač je pobjegao i policija traga za njim.

U napadu su, navodno, povrijeđeni muškarac i žena stari oko pedeset godina i njihova kćerka čija dob nije poznata. Za sada se ne zna težina njihovih povreda.

"Onlinemagazin" navodi da su izbodeni prolaznici zadobili teške tjelesne povrede, ali da je nepoznato da li su životno ugroženi.

Prema riječima neimenovanog svjedoka napadu je, ispred japanskog restorana, u blizini mjesta događaja, prethodila svađa aktera.

Na društvenoj mreži Twitter objavljene su fotografije sa mjesta događaja na kojima se mogu vidjeti tragovi krvi i mnogo pripadnika policije koji obezbjeđuju područje.

Slika navodnog napadača je takođe objavljena na ovoj društvenoj mreži, međutim to nije potvrđeno iz zvaničnih izvora.

Bečka policija nije željela da izlazi u javnost sa mogućim motivima napada, navodeći da se ne treba zaključivati na brzinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije