Svijet

Muškarac preminuo nakon privođenja tokom protesta

Muškarac preminuo nakon privođenja tokom protesta
Foto: Tanjug/Fabian Sommer/dpa via AP | Muškarac preminuo nakon privođenja tokom protesta
Tanjug

BERLIN - Policija u Berlinu saopštila je danas da je 49-godišnji muškarac preminuo nakon što su ga policajci priveli tokom protesta u nedjelju, koji su održani protiv mjera njemačke vlade namijenjenih sprečavanju širenja korona virusa.

Njemačka policija je navela da se muškarac žalio na trnjenje u ruci i grudima kada su policajci provjeravali njegovu ličnu kartu u berlinskoj četvrti Mite, gdje se hiljade demonstranata okupilo uprkos zvaničnoj zabrani demonstracija, prenosi agencija AP.

Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu sve dok nije stigla hitna pomoć i odvezli ga u bolnicu, gdje je kasnije preminuo, saopštila je policija.

Otvorena je rutinska istraga o smrti čovjeka.

Tokom demonstracija, u kojima je došlo do izbijanja nasilja, privedeno je oko 600 ljudi, dok su demonstranti prkosili naređenju da se raziđu i pokušali da probiju policijske redove.

Portparolka policije je izjavila da vlasti i dalje pokušavaju da utvrde koliko je demonstranata i policajaca povrijeđeno tokom protesta u nedjelju, koji su se održali i u širem području.

Njemačka je ublažila mnoge mjere koje su uvedene tokom vrhunca pandemije, ali neki zahtjevi vezano za nošenje maski u zatvorenom prostoru i pokazivanje negativnih testova na kovid-19 ili potvrda o vakcinaciji još uvijek su na snazi.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije