Svijet

Na Krfu obilježena godišnjica i odata pošta srpskim vojnicim

Na Krfu obilježena godišnjica i odata pošta srpskim vojnicim
Foto: Ilustracija | Na Krfu obilježena godišnjica i odata pošta srpskim vojnicim

KRF - Na Krfu je juče obilježena 155. godišnjica prisajedinjena Jonskih ostrva Grčkoj, a svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Krfa Konstantinos Nikoluzos, visoki vojni i državni funkcioneri Grčke, kao i mnogi građani, zvaničnici i delegacije iz drugih zemalja među kojima i član Gradskog veća Beograda Fadilj Eminović.

Nikoluzos je istakao značaj povezanosti gradova u oblasti kulture, privrede, obrazovanja, kao i produbljivanju prijateljskih odnosa među njima, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Krf je za našu istoriju od velikog značaja jer je bio 'ostrvo spasa' kada su tu našli utočište srpski vojnici nakon povlačenja preko Albanije u Prvom svjetskom ratu. To je grad kojem mnogo dugujemo", rekao je tom prilikom Eminović.

On je istakao da od tada pa sve do danas prijateljstvo između srpskog i grčkog naroda traje i da se produbljuje kroz turizam, privredu, razne kulturne, umjetničke i sportske aktivnosti.

Nakon parade i defilea orkestra kroz grad, položeni su vijenci na Spomen obilježje prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj i odata je pošta stradalim srpskim vojnicima koji su sahranjeni u "Plavoj grobnici".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije