Svijet

Pratite nas na Google news

Najmanje pet žrtava uragana, približava se Floridi

Najmanje pet žrtava uragana, približava se Floridi
Foto: Tanjug/AP | Najmanje pet žrtava uragana, približava se Floridi
Tanjug

MARŠ HARBUR - Najmanje pet osoba je poginulo na ostrvima Abako na Bahamima u udaru uragana Dorijan, koji je trenutno lociran na oko 170 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi i sa udarima vjetra od oko 205 kilometara na sat.

Uragan je na Bahamima ostavio brojne kuće poplavljene i nastavio da se kreće ka Istočnoj obali gdje je evakuisano više od milion stanovnika, prenosi Rojters.

Dorijan, jedan od najsnažnijih uragana ikad zabeleženih, zadržao se na Bahamima oko 40 sati, saopštio je Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Majamiju.

Stanovnici Floride upozoreni su da ne napuštaju skloništa, dok uragan ne prođe.

"Nalazimo se u središtu istorijske tragedije. Naša misija i fokus su sada na potrazi, pretraživanju i oporavku", rekao je premijer Bahama Hubert Minis na konferenciji za novinare, a nakon što je saopštio da je najmanje pet osoba stradalo.

On je dodao i da je Obalska straža na terenu i da traži povrijeđene.

Teško povrijeđene osobe prebačene u bolnicu u okrugu Providens.

Inače, u devet okruga na Floridi naređena je obavezna evakuacija, između ostalog i u Džeksonvilu i Palm Biču gdje se nalazi rezidencija američkog predsjednika Donalda Trampa.

Avioni i benzinske stanice su zatvorene, kao i popularni Diznilend.

Naučnici su upozorili da klimatske promjene utiču na intenzitet uragana, jer zagrijevanjem okeana i površine vode, oluje dobijaju više energije, što može da dovede do većih padavina i snažnijih vjetrova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije