Svijet

Najmanje šest poginulih u samoubilačkom napadu

Najmanje šest poginulih u samoubilačkom napadu
Najmanje šest poginulih u samoubilačkom napadu

ISLAMABAD - Najmanje šest osoba je poginulo, a 35 ranjeno u napadu bombaša - samoubice kod kancelarije lokalne vlade u gradu Džamrudu na sjeverozapadu Pakistana, u oblasti koja se graniči sa Avganistanom, javile su agencije.

AFP-u je predstavnik vlasti plemenske oblasti Hajber Šahab Ali Šah rekao da je najmanje šest osoba poginulo kada je napadač aktivirao eksploziv kod ulaza u zgradu, a među poginulima su četiri policajca i više od 15 službenika.

Asošijeted pres navodi da je u pitanju napad na sjedište lokalne policije i da je napadnuto vozilo u kom je bio komandir lokalne policije Tensinulah Kan, koji je ranjen.

Džamrud se nalazi približno 25 kilometara sjeverozapadno od Pešavara, glavnog grada pakistanske pokrajine Hajber-Pahtunhva.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad a AFP navodi da se u toj oblasti vojska bori protiv pokreta Talibana i islamističkih militantnih grupa.

Francuska agencija navodi da je sedam pakistanskih poluautonomnih regiona kod granice sa Avganistanom već dugo prepuno ekstremista Talibana i Al-kaide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije