Svijet

Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj

Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj
Foto: Ilustracija | Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj

LONDON - Britanska policija saopštila je da za ubistvo pedofila Ričarda Hakla sumnjiči zatvorenika Pola Ficdžeralda, piše "Sky News".

Ficdžerald (29) je osuđeni seksualni prestupnik koji se hvalio kako "voli da siluje" žene.

Podsjetimo, najmonstruozniji pedofil u britanskoj istoriji, 33-godišnji Ričard Hakl, izboden je nožem i ubijen u zatvorskoj ćeliji, tri godine nakon što je osuđen za napad i seksualno iskorištavanje oko 200 djece u jugoistočnoj Aziji.

Tridesettrogodišnji pedofil osuđen je na kaznu zatvora od 25 godina zbog 191 seksualnog prestupa nad djecom, od kojih su najmlađe žrtve imale samo šest mjeseci. Uhapšen je 2015. godine na britanskom aerodromu, a razotkriven je u velikoj akciji hvatanja pedofila od strane australijske policije 2014. godine.

Osuđeni pedofil prikazivao se kao pobožan katolik te je proveo niz godina pažljivo birajući sirotišta i domove za brigu o siromašnima, dok je podučavao engleski jezik i fotografiju u Maleziji i Kambodži.

Vodio je nastrani blog na kojem se hvalio zlostavljanjem, gdje je sebi dodjeljivao i tzv. "pedofilske poene". Snimao se dok je silovao djecu i bebe. Pedofil je još od svoje 19 godine prikupio više od 20.000 fotografija eksplicitnog nasilja nad djecom, koje je prodavao drugim pedofilima.

Iako je prvotno negirao optužbe, kasnije je priznao sva svoja zlodjela iz 71 tačke optužnice za silovanje, seksualno iskorištavanje i seksualne radnje nad djetetom u periodu od osam godina.

Đavolji dokument

Pedofil Hakl koristio je crkve koje je posjećivao kako bi pristupio žrtvama u inostranstvu, a prema navodima sudije, monstruozni pedofil je sastavio i priručnik od 60 stranica s uputstvima za buduće zlostavljače, koji je nazvao "đavoljim dokumentom".

Prije izricanja presude Hakl je ostavio pismo u kojem izražava gađenje zbog svojih postupaka, a izricanje same presude slušao je sklopljenih ruku i u molitvi.

"Hiljadu smrtnih presuda ne bi bilo dovoljno za tebe", samo su neki od povika koji su se čuli u sudnici nakon izricanja presude, prenosi "Index.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije