Svijet

Pratite nas na Google news

Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj

Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj
Foto: Ilustracija | Najmonstruoznijeg britanskog pedofila u zatvoru ubio silovatelj
N.N.

LONDON - Britanska policija saopštila je da za ubistvo pedofila Ričarda Hakla sumnjiči zatvorenika Pola Ficdžeralda, piše "Sky News".

Ficdžerald (29) je osuđeni seksualni prestupnik koji se hvalio kako "voli da siluje" žene.

Podsjetimo, najmonstruozniji pedofil u britanskoj istoriji, 33-godišnji Ričard Hakl, izboden je nožem i ubijen u zatvorskoj ćeliji, tri godine nakon što je osuđen za napad i seksualno iskorištavanje oko 200 djece u jugoistočnoj Aziji.

Tridesettrogodišnji pedofil osuđen je na kaznu zatvora od 25 godina zbog 191 seksualnog prestupa nad djecom, od kojih su najmlađe žrtve imale samo šest mjeseci. Uhapšen je 2015. godine na britanskom aerodromu, a razotkriven je u velikoj akciji hvatanja pedofila od strane australijske policije 2014. godine.

Osuđeni pedofil prikazivao se kao pobožan katolik te je proveo niz godina pažljivo birajući sirotišta i domove za brigu o siromašnima, dok je podučavao engleski jezik i fotografiju u Maleziji i Kambodži.

Vodio je nastrani blog na kojem se hvalio zlostavljanjem, gdje je sebi dodjeljivao i tzv. "pedofilske poene". Snimao se dok je silovao djecu i bebe. Pedofil je još od svoje 19 godine prikupio više od 20.000 fotografija eksplicitnog nasilja nad djecom, koje je prodavao drugim pedofilima.

Iako je prvotno negirao optužbe, kasnije je priznao sva svoja zlodjela iz 71 tačke optužnice za silovanje, seksualno iskorištavanje i seksualne radnje nad djetetom u periodu od osam godina.

Đavolji dokument

Pedofil Hakl koristio je crkve koje je posjećivao kako bi pristupio žrtvama u inostranstvu, a prema navodima sudije, monstruozni pedofil je sastavio i priručnik od 60 stranica s uputstvima za buduće zlostavljače, koji je nazvao "đavoljim dokumentom".

Prije izricanja presude Hakl je ostavio pismo u kojem izražava gađenje zbog svojih postupaka, a izricanje same presude slušao je sklopljenih ruku i u molitvi.

"Hiljadu smrtnih presuda ne bi bilo dovoljno za tebe", samo su neki od povika koji su se čuli u sudnici nakon izricanja presude, prenosi "Index.hr".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije